Januari in het nieuwe jaar van schooljaar 2019-2020

DE kerstvakantie en het vieren van oud en nieuwjaar, liggen al weer enkele weken achter ons. De januarimaand is de maand van de Cito M toetsen. DE metingen van de leerprestaties over de eerste helft van het schooljaar. Hierna volgen analyses en ook oudergesprekken. De leerlingen van groep 7 krijgen hun voorlopig advies. Allemaal best spannende zaken voor kinderen.
Ik, als LEERKR8, heb voor de rest van het schooljaar ” WALL OF TALENT “in het leven geroepen. Op het einde van elke les, maakt het kind een speciaal kaartje en schrijft met een speciaal stokje, zijn bevindingen van de les. Al deze creatieve producten worden opgehangen tm einde schooljaar. Daarna foto. Ik laat me verrassen hoeveel talenten er boven komen.
Kinderen leren hieruit dat ze belangrijk zijn, hoe en wat ze zijn. Ze mogen trots zijn op zichzelf. Iedereen heeft zijn bijzondere talenten.

Twee stakingsdagen in Onderwijsland in januari 2020.Ik staak niet. Wel vecht ik voor kleinere groepen en meer handen in de klas.

Vanaf herfstvakantie tot aan kerstvakantie 2019

Wat vliegt de tijd. De eerste vakantie van dit schooljaar komt eraan. Een week herfstvakantie. Even uitrusten en op adem komen.
Na de herfstvakantie is het flink aanpakken geblazen. ER staan regelmatig op school toetsen op het programma. Fijn dat ik met vele leerkrachten contacten opbouw, over het functioneren op school. Dat komt de leerlingen ten goede.

November, december, als vanouds drukke maanden voor de leerlingen, met veel indrukken, nieuwe stof, emoties, spanning, en noem maar op.

December. Rapportmaand. De leerlingen brengen vol trots hun rapport mee. Wat hebben ze goed gewerkt. Fantastisch. Dit is een mooi meetmoment. Ik kan zien wat ik extra ga uitleggen, waar ik de nadruk op ga leggen. Mijn bevindingen komen meestal overeen met het schoolrapport.

We sluiten de decembermaand af met lachende gezichten, waarbij ik een kopje thee, een kerstkoekje en een kerstattentie aanreik.
Nadat ik iedereen mooie dagen gewenst en een fijne vakantie gewenst heb, sluiten we de eerste helft van het schooljaar af.
Ik zeg : TOT ZIENS IN JANUARI 2020!!!!!!!

Schooljaar 2018/2019

Maandag 20 augustus 2018

Start van het nieuwe schooljaar. Spannend. Wat gaat dit schooljaar voor ons brengen? Welke juf of meester zal ik krijgen? Krijg ik veel vrienden en vriendinnen? Gaan we ook een beetje lachen op school en leuke dingen doen? Wat een vragen……..Het gaat vast en zeker goed komen.Droom je dromen.
Heb je een beetje hulp nodig? Heb je een handje in de rug nodig? Het gaat wel erg snel op school. Neem met mij contact op . Ik kan je zeker helpen Het geeft mij veel voldoening om jou te kunnen begeleiden. Samen bereiken we meer. Kom vrijblijvend een kijkje nemen. Ik kan je vertellen wat ik voor je kan betekenen. Jij bent echt niet alleen. Er zijn meerdere kinderen die mijn hulp nodig hebben.Ik kan je steunen. Of gewoon, er voor je zijn. Zodat je weer gaat lachen.
Het komt goed, met geluk, vertrouwen en een beetje moed.

Authentiek onderwijs.
Gelukkige leraren zorgen voor gelukkige kinderen.
Optimistisch en positief onderwijs zorgen voor succes.

Ik wens iedereen een onwijs, gaaf schooljaar toe. En ik ben nog altijd blij leerkracht bij LEERKR8 te zijn.

Einde schooljaar 2017/2018

Juli 2018.

Het afgelopen schooljaar heb ik veel leerlingen mogen begeleiden bij hun schoolwerkzaamheden. Nogmaals uitleggen, zodat het begrijpen komt. Mijn passie hierbij is mijn kracht.

Alle leerlingen goededag gezegd en uitgezwaaid.Het was een heerlijk schooljaar. De leerlingen hebben goede resultaten bereikt. Maar belangrijker is dat ze vrolijk en onbezorgd zijn. Kinderen zijn te jong om zich zorgen te maken.
Veel eigen geschreven briefjes heb ik ontvangen met bedankt en tot ziens. Als klap op de vuurpijl, kwam er een reportage op TV Maastricht van een van mijn leerlingen. Dat was als dank voor het afgelopen schooljaar. Daar krijg ik kippenvel van.

Voor nu allemaal een onbezorgde zomervakantie. Echt genieten van alles hetgeen de zomer te bieden heeft.

Het jaar 2018

Ik wens iedereen die dit leest veel hoop.
Als je hoop vervliegt, dan vervliegt alles.
Droom je dromen en alle goed voor 2018.

TERUGBLIK.
Wat vliegt de tijd. LEERKR8 bestaat bijna 10 jaar.
Jaren waarin ik vele fijne mensen ontmoet heb en heb leren kennen.
Ik heb kinderen ontmoet die hulp nodig hebben.
Het is fijn om te zien dat ik die kinderen die hulp kan bieden die ze nodig hebben.
Het geeft voldoening om te zien dat het kind weer kan lachen en zijn eigenwaarde terug vindt.
Daar zorgen we samen voor.
Een gevoel van trots is er bij een evaluatie. Ik hoor en zie hoe blij ouders en kinderen zijn.
Het is niet altijd even gemakkelijk. De weg omhoog kost moeite en doorzettingsvermogen.
Voor nu zeg ik: op naar de volgende jaren.

Kerstvakantie 2017-2018

Bijna kerstvakantie voor leerlingen en leerkrachten. Iedereen is aan vakantie toe. Het is een drukke periode geweest. Vooral de decembermaand is een drukke en spannende maand voor iedereen. Eerst vieren we het sinterklaasfeest. Sinterklaas heeft zijn hielen gelicht en de kerstboom wordt de klas ingedragen. De leerlingen versieren de boom. Ze denken na over een kerstviering in de klas. bv. Toneelstukje, kerstontbijt, kerstmuziek en ga zo maar door.
Uitspraken van kinderen: De kerstman komt en neemt plaats op de kerstman stoel.
Bij ons op school was er altijd een etentje met Kerstmis. Jammer, want dat was super gezellig. Dat doen we niet meer.
Dit jaar hebben we een kerstwandeling. Ik heb geen zin in wandelen. Ik zit liever dan dat ik ga wandelen………….

Ik wens iedereen een sprankelend, liefdevol en gezond 2018, vol mooie momenten. En natuurlijk veel leerplezier bij LEERKR8.

Einde schooljaar 2016 / 2017

Geniet van uw kind en zie,
Hoe het zijn weg vindt
Van kind- zijn naar volwassenheid.

Op 30 juni 2017 sluit LEERKR8 het schooljaar 2016/2017 af.

Het was een mooi en goed verlopen schooljaar. Er was contact en respect wederzijds. Bijna alle leerlingen hebben hun doelen bereikt. Het is de kunst doelen te blijven stellen en die na te streven. Enkele leerlingen van groep 8 hebben nu zelfs een hoger advies gekregen dan eerst. Dat kost inspanning en soms groeipijnen. De andere leerlingen zijn een groep opgeschoven. Ook met goede resultaten. Het is mooi te zien dat enkele leerlingen volgend jaar hun begeleiding bij LEERKR8 voortzetten. Elk kind heeft het talent om te willen leren. Ik heb geprobeerd dit talent tot volle bloei te laten komen. In een respectvolle leeromgeving en waar t kind zijn zelfvertrouwen kan ontwikkelen.

Ik voel me een bevoorrecht mens, om deze kinderen te mogen begeleiden. Ik dank de ouders voor het in mij gestelde vertrouwen.
Ik wens iedereen een zonnige vakantie. Geniet er met volle teugen van.

We beginnen in het nieuwe schooljaar op maandag 11 september 2017.

 

Kerstvakantie

“Deze periode hebben alle leerlingen  bij LEERKR8 afgesloten tijdens hun laatste les met een korte kerstviering .  En als kerstattentie een tas met logo en een fotostandaardje. Nu heeft iedereen kerstvakantie. Lekker uitrusten . Kinderen hebben ook rust nodig. Een vakantie is niet voor niets.

Vanaf 9 januari zie ik iedereen  terug om aan de tweede helft van het schooljaar te beginnen. Toetsen en eind toetsen staat  op ons te wachten. “